Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εκτελέστε όνειρα!

Αποτέλεσμα εικόνας για ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΝΕΙΡΑ

Η απόφαση μπορεί να θεωρηθεί η μισή εκτέλεση του ονείρου. Σπάνια ακούω ανθρώπους να
μιλάνε για τα όνειρά τους. Κάποιες στιγμές πιάνω τον εαυτό μου να αναρωτιέται αν οι άνθρωποι ονειρεύονται ή ζούνε με κυρίαρχό τους τον συμβιβασμό, ίσως από την άλλη να μην εξωτερικεύουν τα όνειρά τους.

Παρατηρώ συμπεριφορές, αναλύω συζητήσεις και εκλαμβάνω αμυντικές προσωπικότητες. Ωστόσο κάνοντας την αυτοκριτική μου συνειδητοποιώ ότι μια από αυτές κατοικεί μέσα μου. Αναγνωρίζω την δυσκολία να αναλύεις τα όνειρά σου αλλά αν δεν τα πιστέψεις πρώτα εσύ δεν θα τα θεωρήσουν πραγματικά και οι τριγύρω σου. Η ανασφάλεια είναι ιός μεταδοτικός. Yπηρέτησε την ζωή σαν εραστής, γίνε ονειροπόλος μέχρι εκεί που φτάνουν οι προσδοκίες και τα όριά σου.

Σύγχρονοι αιχμάλωτοι πλέον παλεύουν για τον βασικό μισθό. Η ζωή δεν είναι σίγουρα άσπρο μαύρο! Κάθε όνειρο είναι πραγματικό αφού βγαίνει από την επιθυμία της ψυχής. Το μόνο που μένει είναι οι σύγχρονοι αιχμάλωτοι να μετατραπούν σε σύγχρονους πολιορκητές.

Κάθε μέρα που ξημερώνει είναι μια ευκαιρία που οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε αν θέλουμε να βιώσουμε το όνειρο. Την νύχτα γίνεται ο απολογισμός της ημέρας και έχοντας συλλέξει αρνητικές ή θετικές εμπειρίες μπορούμε να θέσουμε τον στόχο της επόμενης ημέρας.

Η καθημερινότητά μας είναι γεμάτη ευκαιρίες που πρέπει να αρπάζουμε ή μάλλον όχι , η ζωή είναι γεμάτη αφορμές που εμείς οι ίδιοι πρέπει να αντιληφθούμε και να τις μετατρέψουμε σε ευκαιρίες.

Οι ρεαλιστικές απαιτήσεις της ζωής δεν είναι πάντα σύμφωνες με τις επιθυμίες μας . Η επιθυμία όμως και η πίστη στις δυνάμεις μας θεωρούνται βασικά θεμέλια για την επίτευξη του ονείρου. Το μυαλό μας είναι αυτό που πρέπει να μας καθοδηγεί, αν αφήσουμε το συναίσθημα να μας συνεπάρει δεν θα βρεθεί ποτέ η σωστή στιγμή. Δηλώνω απόλυτα σύμφωνη με την έκφραση "Το μυαλό σου πάντα θα είναι ο πραγματικός σου πλούτος", την οποία άκουγα πολύ συχνά στην παιδική μου ηλικία.

Συνήθως οι συνθήκες μας φαντάζουν ακατάλληλες για να πλησιάσουμε τους στόχους μας. Στην πραγματικότητα τις συνθήκες εμείς τις προσαρμόζουμε ή εμείς τις έχουμε δημιουργήσει αφού είναι μια σειρά από επιλογές. Πάντα κάτι θα μας κρατάει πίσω! 

Πιθανό είναι να πρέπει να στερηθούμε αγαπημένους ανθρώπους , πόλεις , χώρες , μια κατάσταση που βρισκόμαστε για να μπούμε σε μια άλλη και οτιδήποτε άλλο θεωρούμε δεδομένο στην καθημερινότητά μας. Τα πράγματα είναι απλά εμείς έχουμε το ελάττωμα να τα κάνουμε όλα περίπλοκα.

Όταν συμβουλεύουμε κάποιον πάντα είμαστε αντικειμενικοί γιατί δεν επηρεαζόμαστε από το συναίσθημα και αντιλαμβανόμαστε ξεκάθαρα την κατάσταση, αυτό δεν είναι τυχαίο. Τα όνειρα διαχειρίζονται με γνώμονα την λογική, δεν χωράνε συναισθηματισμοί. Το συναίσθημα θα έρθει κατά την επίτευξη του στόχου και θα είναι η ευδαιμονία  ως τότε απλά σφίξε τα δόντια και προχώρα. Ξεκίνησε την δική σου δράση για την δική σου ζωή. Βάλε τις σωστές νότες στις σωστές γραμμές και δημιούργησε την δική σου μελωδία σε έναν κόσμο γεμάτο βαβούρα.

Η απαισιοδοξία και η υπερβολική αισιοδοξία ή  υπεροψία είναι αντίπαλοι της επιτυχίας, κάνε έξωση στα συναισθήματα αυτά. Η ισορροπημένη σκέψη θα είναι ο σύμμαχος της λογικής σου και η θέληση να πετύχεις αυτά που εσύ ονειρεύεσαι θα ενεργοποιήσουν τις άμυνες και την δραστηριοποίησή σου. 

Μην επιτρέψεις στην αμφιβολία να κάτσει μέσα σου . Όταν προσκαλείται δραστηριοποιήσου και επιβεβαίωσε την αυτοπεποίθησή. Στην περίπτωση που βολευτεί μέσα σου να σε ενημερώσω ότι θα βγάλει έξω το όνειρο και θα προσκαλέσει την αποτυχία σαν οικοδέσποινα. Απομάκρυνε καθετί αρνητικό και προσκάλεσε την λογική και την θετική σου σκέψη. Διαβάζοντας το ημερολόγιο της ψυχοθεραπεύτριας Φαίδρα Λογοθέτη έχω συγκρατήσει την εξής έκφραση "Η είσοδος για τον παράδεισο βρίσκεται...μέσα σου".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αυτό που νιώθω για σένα είναι μοναδικό.

  Είναι η μυρωδιά σου, είναι το βλέμμα σου, είναι το άγγιγμα σου, είναι η φωνή σου, είναι η αγκαλιά σου, είναι το περπάτημα σου, είναι ο τρόπος που στέκεσαι, είναι ο τρόπος που με φιλάς, είναι η αύρα σου, είναι η προσωπικότητα σου. Είσαι εσύ. Και είσαι τόσο διαφορετικός, μα είμαι κι εγώ, τόσο διαφορετική μαζί σου.

Όταν χάνεις κάτι που αγαπάς

Κι όταν ρωτήθηκε τι θα τον πλήγωνε περισσότερο, εκείνος αποκρίθηκε:  ότι θα χάσω κάτι που μου αρέσει πολύ .